NAPAD NA MIOC

‘Mogli smo samo čekati da to završi. Nije bila naša pogreška, već vanjski faktor. Sve ćemo prijaviti‘

Tijekom napada ništa u samim rezultatima prijemnoga ispita nije se moglo izmijeniti, pa oko toga nema bojazni, kaže ravnatelj

Arhivska fotografija

 Davor Pongracic/Cropix

Pet sati u srijedu navečer trajao je DDos napad na internetsku stranicu XV. gimnazije, popularnog MIOC-a, koja je u popodnevnim satima najavila objaviti rezultate prijemnoga ispita kojemu je pristupilo 606 kandidata od 812 prijavljenih.

Ravnatelj XV. gimnazije Nikola Dmitrović kaže kako je to bio dosad najjači napad takve vrste tijekom kojega nisu mogli ništa učiniti.

- Mogli smo samo čekati da to završi. To je napad kad u jednom trenutku imate velik broj zahtjeva za pristup stranici. Našu web stranicu održavamo mi sami. I prije je bilo takvih napada, ali nikad ovako. Prijavit ćemo to, a i sami ćemo pokušati analizirati. Nije bila naša pogreška, nego vanjski faktor - rekao nam je Dmitrović.

Napomenuo je kako se tijekom napada ništa u samim rezultatima nije moglo izmijeniti, pa oko toga nema bojazni.

- Imamo čak pet učenika koji su 100 posto riješili ispit, a među testiranima nije bilo 30 učenika koji imaju pravo na direktan upis, tako da je to izuzetno dobar rezultat - kaže ravnatelj Dmitrović.

Prostora u školi ima za 208 učenika, a oni koji su upisani, to će konačno saznati 7. srpnja.

image

Nikola Dmitrović, ravnatelj XV. gimnazije

Darko Tomas/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:18