BLOKADA TRGOVANJA

MOL: Imamo 49,066 posto Ine, dajte da kupujemo dalje

ZAGREB - MOL ima 47,466 posto dionica Ine na skrbničkim i podskrbničkim računima te 1,6 posto dionica koje su predmet opcijskog sporazuma, dakle još nisu stečene, stoji u jučerašnjem priopćenju mađarske tvrtke. Ukupno, dakle, MOL raspolaže sa 49,066 posto Ininih dionica, što znači da mu nedostaje još nešto više od 0,9 posto do natpolovične većine.

Proslijedili podatke

MOL u priopćenju reagira na posljednju odluku Hanfe o daljnjoj blokadi trgovanja Ininim dionicama jer još nije dobila sve odgovore od MOL-a. Mađari pak tvrde da su Hanfi odgovorili na sva pitanja te objavili i podatke koje Hanfa nije zatražila.

Tvrde da su, među ostalim, poslali Hanfi podatke o svim transakcijama Ininim dionicama provedenim na Zagrebačkoj burzi, s identitetom brokera, količinom, cijenom i načinom plaćanja, te podatkom jesu li dionice kupljene na burzi ili izvan nje.

Domaći mirovinci

MOL optužuje Hanfu za diskriminaciju stranih ulagača jer obustavlja trgovanje Inom zato što je “utvrdila značajno trgovanje od strane inozemnih investitora”, a nije to činila kad su Inu kupovali domaći ulagači koji su, kaže MOL, od prosinca do travnja obavili više od dvije trećine trgovanja Ininim dionicama.

Podsjećamo, riječ je o hrvatskim mirovinskim fondovima koji su od prosinca kupovali Inine dionice na burzi, MOL je tražio od Hanfe da obavi nadzor tih transakcija, no Hanfa je odgovorila da za to nema razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 12:07