KAD ĆE NOVI SASTANAK?

MOL: 'NEĆEMO PRODAVATI DIONICE INA-E' Mađari još nisu potvrdili dolazak na pregovore

Do jučer navečer nije bilo službenih potvrda iz MOL-a i Ministarstva gospodarstva o tome hoće li se u petak u Zagrebu održati sastanak pregovaračkih timova mađarske naftne kompanije i Vlade oko Ine

Do jučer navečer nije bilo službenih potvrda iz MOL-a i Ministarstva gospodarstva o tome hoće li se u petak u Zagrebu održati sastanak pregovaračkih timova mađarske naftne kompanije i Vlade oko Ine.

Na upit Hine o spekulacijama da mađarska kompanija namjerava prodati dionice Ine koje imaju u svom vlasništvu, iz MOL-ovog odjela za odnose s javnošću poručili su: "Nismo dosad prodavali dionice Ine, niti smo išta učinili da bismo to napravili sada".

U Ministarstvo gospodarstva su rekli kako pripremaju sastanak pregovaračkih timova Vlade i MOL-a, jer nisu dobili nikakvu službenu informaciju da mađarski tim neće doći u Zagreb.

MOL nije ni potvrdio ni opovrgnuo da će u petak s hrvatskom vladom nastaviti pregovore o upravljačkim pravima u Ini. Poručili su tek da ustraju u svojoj politici prema kojoj ne komentiraju te razgovore u medijskim istupima.

Drugi sastanak pregovaračkih timova Vlade i MOL-a o izmjenama dioničarskog ugovora za Inu, koji je trebao biti održan krajem listopada, odgođen je, kako je tada neslužbeno rečeno, zbog toga što MOL nije pristao na predložene teme sastanka u vezi upravljačkog modela u Ini.

Naime, već neko vrijeme traju napetosti između MOL-a, koji dr~i 49,1 posto dionica Ine, i Vlade, koja ima udjel od 44,84 posto i želi veći utjecaj u upravljanju Inom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:56