REAKCIJA NA MEDIJSKE NAPISE

MOL: Nijednu dionicu nismo kupili od Vlade 2008.

 Vjekoslav Skledar/Cropix

ZAGREB – U prošlogodišnjoj javnoj ponudi dionica Ine nismo kupili ni jednu dionicu od hrvatske Vlade te da stoga ne može interpretirati izjave i napise o 'prodaji' Ine, stoji u izjavi koju je mađarski MOL uputio medijima.

"MOL je od Vlade Republike Hrvatske tijekom prošlogodišnje transakcije kupio 0, znači nula Ininih dionica', izjava je Tamare Karagity iz međunarodnih komunikacija MOL Grupe.

"MOL je dionice Ine u listopadu 2008. godine kupio u procesu javne ponude od više tisuća državljana i branitelja Republike Hrvatske ponudivši fer cijenu u koju je uključena premija i platio ih 2800 kuna po dionici. Cijena iz javne ponude uključivala je 1110 kuna premije u odnosu na cijenu iz inicijalne javne ponude (1690 kuna)", istaknula je Karagity.

Usporedbe radi, nastavlja Karagity, i jučer je burza zatvorena s cijenom dionice Ine od 1681 kune te stoga dioničari koji su prihvatili ponudu MOL-a računaju s više od 65 posto premije.

"Ova transakcija odobrena je od strane Burzovne komisije i Bruxellesa, kao i Agencije za tržišno natjecanje uz uvjet da se izdvoji i proda maloprodajna mreža Crobenz. Ovaj transparentni proces i nije mogao teći drugačije s obzirom da je MOL dioničko društvo, te svaka transakcija koju provodi mora biti provedena uz izravnu komunikaciju i uključivati sve javnosti", ističe Karagity.

MOL, naglašava, odbacuje sve izravne ili neizravne napise koji, rekonstruirajući prošlost, pokušavaju prikazati aktivnosti kompanije u krivom svjetlu. (A.Č.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:44