IDEJA DON IVANA GRUBIŠIĆA

MOLITVA U SABORU Zastupnici će uoči rasprava meditirati i čitati duhovnu literaturu

Don Ivan Grubišić je po povratku sa Molitvenog doručka u SAD-a odlučio aktualizirati svoju inicijativu
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Saborski zastupnik don Ivan Grubišić vratio se sa Molitvenog doručka u SAD-a te odlučio predsjedniku Sabora Josipu Leki predložiti osnivanje molitvene grupe u Saboru. Njegova ideja, iako ju još nije formalno uputio, naišla je na odobravanje kolega zastupnika.

Grubišić je po povratku iz SAD odlučio aktualizirati svoju inicijativu s kojom je razgovarao još s bivšim šefom Sabora Borisom Špremom, da se sat vremena prije sjednice Sabora zastupnici, koji to žele, bez obzira na vjeroispovjest okupljaju u posebnoj dvorani gdje bi imali imaju molitveni susret sa elementima meditacije.

Na tim bi se susretima čitala duhovna literatura i raspravljalo o općim ljudskim temama.

- Zašto ne? Kada bih osjetio duhovnu potrebu i ja bih se išao moliti na takvo mjesto - prokomentirao je HNS-ovac Petar Baranović. Niti SDP-ovac Ivan Račan nema ništa protiv Grubišićeve ideje.

- Koliko znam prostore za molitvu imaju mnogi parlementi i nemam ništa protiv - kaže Ivan Račan koji međutim osobno ne bi dolazio na molitvene susrete.

- Ako bi me don Ivan Grubišić pozvao ja bih mu se lijepo zahvalio - rekao je.

Vladimir Šeks iz HDZ-a otkriva da je nešto slično vidio u parlamentu u Škotskoj gdje su razne religije imale duhovne vježbe.

I Damir Kajin koji je sa Grubišićem u Klubu nezavisnih zastupnika smatra kako " ima onih kojima takva molitva ne bi škodila"

- Ali ne vjerujem da bi to pomoglo boljim odnosima oporbe i vladajućih budući da i kod jednih i kod drugih ima puno nevjernika - ocjenjuje Kajin.

Niti HDSSB-ov Boro Grubišić nema ništa protiv takve inicijative jer, kako kaže, ako mjesto za moltivu ima bolnica zašto ne bi imao Sabor. No, on se u Saboru ipak ne bi molio jer već ima svoje mjesto za molitvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:16