KORONABUS

‘Mom djetetu i prijateljima u Makarskoj su prodali karte s razmakom. U Splitu je uslijedio šok‘

Tajnica Prometa Makarska nakon prvog poziva odgovorila nam je da su čelnici na sastanku, a sljedeći put: "Nemamo komentara!"

Novo normalno svakako nam je, osim straha od infekcije Covidom-19, donijelo i dvostruka mjerila i to u svim segmentima života. Dok je jednima nešto dopušteno, drugima je strogo zabranjeno, odnosno strogo preporučljivo, pa kako te “preporuke” nisu definirane - svatko ih od nas tumači na svoj način. Kako kome u danom trenutku - treba!

Potvrdu novom načinu života i primjeni izrečenih mjera - kako kome odgovara - iznijela nam je i naša čitateljica ljuta na ponašanje prijevozničke tvrtke Promet Makarska d.o.o.

Potencijalna opasnost

- U ponedjeljak ujutro, nakon 7 sati, naše 15-godišnje dijete, zajedno s još troje malodobnih prijatelja, iz Makarske je otputovala za Zagreb autobusom tog prijevoznika. No tijekom kupnje karte, a i ponašanjem vozača tijekom putovanja, svi smo dovedeni u zabludu, te dodatno i kao obitelj izloženi mogućom infekcijom Covida-19.

Naime, prilikom prodaje karata na autobusnom kolodvoru u Makarskoj rečeno nam je kako prijevoznik osigurava razmak između putnika te su nam zato za četvero naše djece koja zajedno putuju, a među kojima i naše dijete, prodali karte s razmakom.

Dobili su rezervacije za sjedala broj 9,13,19 i 23, a baki koja je kupovala karte, rečeno je kako se na svaka četiri sjedala prodaje po jedna karta zbog održavanja razmaka među putnicima, a sve u svrhu zaštite putnika - započinje nam ovu bizarnu priču mag. art. dr. phil. Ivana Cvetkovski, pa dodaje:

- I, naravno, sve bi bilo u redu, jer su uvjeti tog “novog normalnog” ispoštovani prilikom polaska iz Makarske, no pri dolasku na prolaznu stanicu do Zagreba, u Split, našu su djecu bez mogućnosti prigovora - premjestili!

Čitateljica nam kaže kako su maloljetnike premjestili s njihovih rezerviranih i plaćenih mjesta te ih rasporedili na druga sjedala, a ostatak autobusa napunjen je u potpunosti.

- Ostalo je samo jedno prazno mjesto u busu! I vozač je našoj djeci rekao ako im ne odgovara, neka izađu iz busa! - ljuti se majka jednog od dječaka putnika, i pita dalje: - Je li uopće vozaču autobusa dopušteno premjestiti našu maloljetnu djecu bez našeg znanja te tako dovesti u potencijalnu opasnost od zaraze ne samo mališane, već i cijele naše obitelji.

Razvidno je kako smo mi kao klijenti dovedeni u obmanu te smo na osnovi netočnih informacija donosili odluke o stupnju rizika, a time je prijevoznik direktno i indirektno izložio članove naše obitelji i šire zajednice riziku koji nismo prihvatili - rekla je gđa Cvetkovski.

Čelnici na sastanku

Nazvali smo u vezi s ovim i autobusnu tvrtku Promet Makarska, no tajnica nam je rekla da su čelnici na sastanku. Zvali smo i dva sata poslije, a tada je odgovor bio: “Nemamo komentara!” A nismo ni rekli za koji slučaj tražimo komentar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:07