VRIJEDNA OSNOVNOŠKOLKA

Monika (12) je u godinu dana pročitala 157 knjiga , Knjižnice grada Zagreba proglasile su je ‘najčitateljicom‘

Najdraže su joj knjige iz serijala o djevojčici Ivy Pocket, knjige pisca Davida Walliamsa...

Monika i pomoćnica ravnateljice KGZ-a, Ismena Meić.

 Knjižnice Grada Zagreba/Knjižnice Grada Zagreba

Sa 157 pročitanih knjiga u prošloj godini 12-godišnja Monika Prgomet, učenica zagrebačke Osnovne škole Medvedgrad, proglašena je najčitateljicom u izboru Knjižnica grada Zagreba.

Monika Prgomet, članica Knjižnice Kajfešov brijeg, čitala je tijekom prošle godine u prosjeku više od dvije knjige tjedno.

image

Monika Prgomet

Knjižnice Grada Zagreba/Knjižnice Grada Zagreba

Na konferenciji za novinare rekla je da voli čitati nakon škole, prije spavanja, nakon što obavi školske i kućne obaveze, kada joj je dosadno, vikendima i praznicima.

"Ne mogu zamisliti dan bez čitanja, često idem u knjižnicu i posuđujem nove naslove, volim pustolovne knjige, fantasy i one u kojima glavni junaci imaju neku posebnu moć", dodala je ta odlična učenica OŠ Medvedgrad.

Najdraže su joj knjige iz serijala o djevojčici Ivy Pocket, knjige pisca Davida Walliamsa, te knjige iz serijala Pet prijatelja i Sedam tajanstvenih.

Kao pobjednici među 40 finalista Moniki Prgomet uručene su vrijedne nagrade - članska iskaznica za besplatno korištenje usluga KGZ do 18. godine te kompleti knjige izdavačkih kuća Mozaik knjiga, Profil knjiga, Školska knjiga, Katarina Zrinska, Ibis, a tvrtka Microline darovala joj je tablet.

Projekt "Najčitatelj godine" KGZ provodi već 21 godinu

Izbor najčitatelja jedan je u nizu projekata kojima Knjižnice Grada Zagreba nastoje poticati čitanje i ljubav prema knjizi, rekla je na konferenciji za novinare zamjenica ravnateljice KGZ-a Ismena Meić.

U prilog tome koliko su uspješne govori i podatak da je svaki peti Zagrepčanin član KGZ-a.

Meić je dodala da popularizaciji čitanja pridonose i nove usluge, poput posudbe e-knjiga za djecu i mlade putem aplikacije Zaki Book, u 2021. je 476 djece posudilo više od tisuću tih naslova.

Projekt "Najčitatelj godine" KGZ provodi već 21 godinu - svaka knjižnica bira svojeg najčitatelja, dijete u dobi od 12 do 14 godina, koje je u protekloj godini pročitalo najveći broj knjiga. Pobjednici svih knjižnica čine top listu na čijem je vrhu dijete koje je među njima posudilo i pročitalo najviše knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2023 20:27