KVART BEZ BANKE

‘Morala sam s 84 godine naučiti koristiti bankomat jer bih do prve poslovnice trebala hodati dva kilometra‘

Na ulaznim vratima banke stoji natpis da je poslovnica privremeno zatvorena, a građani govore kako nakon potresa nije ni otvarana

Zatvorena banka

 Iva Pahlić/

- Naučila sam koristiti bankomat u osamdeset i četvrtoj godini!, hvali se Marta, stanarka Doma za starije. Poslovnica Zagrebačke banke na Ravnicama, u kojoj je podizala mirovinu, zatvorena je prije više od dvije godine. Zbog toga je, kaže, bila primorana naučiti koristiti bankomat.

Na ulaznim vratima banke stoji natpis da je poslovnica privremeno zatvorena zbog trenutačne javnozdravstvene situacije, a građani govore kako nakon potresa nije ni otvarana.

- Teško hodam pa mi je problem ići do tramvaja i u drugu banku, istaknula je umirovljenica Anita. Ona je svoj račun prebacila u Zagrebačku banku upravo zato što joj je ta banka bila najbliže domu, a bankomat ne zna koristiti. Kaže kako je prošle jeseni čula glasine da će se banka otvoriti, no to se nije dogodilo.

image

Obavijest na banci

Iva Pahlić/

- Nije ni nama mlađima puno bolje. Bankomati su često u kvaru, a to se nije događalo dok je banka regularno radila. Nisam vidio da su nešto popravljali ili preuređivali nakon potresa, ali mislim da su dvije godine dovoljne za sanaciju bilo kakve štete, dodaje Mario.

Primijetio je kako se sve ostalo na platou vratilo normalnom radu i radnom vremenu, osim banke.

- Poslovnica Zagrebačke banke na adresi Radauševa 1 na Ravnicama je zatvorena od 22. ožujka 2020. godine, nakon potresa u Zagrebu, a s ciljem očuvanja sigurnosti klijenata i zaposlenika. Naime, zbog potrebne sanacije posljedica od potresa, kao i javnozdravstvene situacije zbog pandemije COVID-19 koja je i dalje aktualna, poslovnica u proteklom periodu nije bila u mogućnosti nastaviti s radom.Klijentima su na istoj lokaciji i dalje dostupna dva bankomata, od kojih je jedan s uplatnom opcijom, unutar 24 satne zone, a o svim novostima pravovremeno ćemo obavijestiti klijente, odgovorili su iz Zagrebačke banke.

Druga najbliža poslovnica je na Maksimirskoj cesti, a od prvotne je udaljena dva kilometra.

Ravnice su kvart s gotovo osam tisuća stanovnika koji je ostao bez Zagrebačke banke. Svi oni koji su ovdje podizali mirovine ili imali štednju, sada se moraju voziti javnim prijevozom ili pješačiti po suncu kako bi došli do banke koja im se nekada nalazila u dvorištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:43