PREMIJER PLENKOVIĆ

‘Moram odgovarati Milanoviću da ne ispadne da imamo političku naciju eunuha. To radim u fušu‘

HDZ-ov kandidat Filipović objasnio je zašto danas neće doći na N1: ‘Meni su branitelji važniji od debate na vašoj televiziji‘
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković sudjeluje na konferenciji za medije koju su održali nositelji liste HDZ-HSLS-HSU-a za Gradsku skupštinu Grada Zagreba Mislav Herman i kandidat HDZ-HSLS-HSU-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović.

Nakon predstavljanja Filipovićeve kampanje novinari su ga upitali zašto je odbio doći na današnju debatu.

- U 2 sata imam polaganje vijenaca braniteljima islamske vjeroispovijesti, poziv vaše televizije je bio uvjetan. A ja nisam mogao pretpostaviti uvjetan poziv poginulim braniteljima koji su pali za naši domovinu. Meni su branitelji važniji od debate na vašoj televiziji - rekao je novinarki N1 televizije.

- Prevladao je prljavi dio koji je kulminirao napadima na moju obitelj, no dosad sam se bavio košarkom, no svi napadi su me motivirali da pobijedim, tako će biti i u nedjelju - komentirao je kampanju, pa poručio glasačima da pogledaju prijašnjih devet debata jer da na današnjoj neće biti.

Novinari su pitali premijera o ulasku građana u Hrvatsku bez negativnog covid testa.

- Nije se ništa promijenilo, boravak od 12 sati je identičan. Pitajte MUP kako sada u Hrvatsku ulaze oni koji ovdje ostaju 12 sati - poručio je Plenković.

- Ovo je sad već druga kampanja koja se događa u sklopu pandemije, ne bih rekao da je u kampanji bilo nešto ekstra neuobičajeno. Ono što je loše je kad se govore laži i kad se napada na osobnoj razini i ljude prikazati onakvima kakvi nisu, a oni koji to izgovaraju znaju da lažu.. I Davor je to doživio, što znači da je dovoljno dobar. On je najbolji kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Upitan o razmiricama s Milanovićem, kazao je kako su novinari trebali pogledati što je rekao Pupovcu, Jandrokoviću...

- Trebali ste napraviti kompilaciju Milanovićevih uvreda svima…. Jučer plače da ne smijemo napisati priopćejne o citatima gospođe Đurđević, a onda ušutkava. Jedina zadaća mu je da sipa salve uvreda, a ja kao predsjednik HDZ-a imam odgovornost da odgovorim, ne mogu ga pustiti. Mi odgovaramo primjereno onome što čujemo i kako nas se napada.

- Mi smo stranka na vlasti i ponavljam, nemam drugog izbora nego u fušu odgovarati da ne bi ispalo da imamo političku naciju kukavica, eunuha i ušutkanih jadničaka. To je vrlo važno.

Kazao je kako je jasno vidljivo da Milanović pomaže SDP-u u kampanji.

- To je sve u skladu s Ustavom da je on u kampanji za SDP - kazao je ironično. Nemam ja problem, neka on pomaže njima, što im više pomaže, to je Grbin nevidljiviji. Da će ostvariti neki iskorak u potpori birača, teško...

Na pitanje je li se otišlo predaleko s prepucavanjima, odgovorio je:

- Pogledajte iz mojih cipela... Svi koji su napadnuti na najvulgarniji način imaju svoj dignitet, u politici su i odgovorit će. Ne možete u politici drugačije, ne ide drugačije. Moj posao je da svi imamo plaću, morate razumjeti, ovo ja radim u fušu i to je politički sport za mene, politički trening, usput se bavim i time. Glavni posao mi je ovo što je važno, povrat poreza, covid dodatak za umirovljenike, priprema turističke sezone, to je moj temeljni posao. To je sport u fušu, ali isto argumentirano.

- Sve što slušate od Milanovića da ja govorim mjesecima, bombe bi letjele kroz prozor, izbacili bi nas iz Banskih dvora. Ljevica šuti, paše im, to je jadna i kukavička politička javnost, mi nismo tu da šutimo, ja sam tu da bi govorio. Tu pokazujemo mišiće, političke - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:05