GLOBUS OTKRIVA

'MORAM OSNOVATI STRANKU JER SU MOJI SKOJEVCI UNIŠTILI SDP!' Novi projekt Milana Bandića

 Neja Markičević

' Sve te dečke koji sada vode SDP ja sam za rukicu primio u stranku . To su dragi dečki. No kad su dobili priliku upravljati Hrvatskom, nisu ništa napravili', poručuje Milan Bandić.

Uletio je u ured sa svež­njem papira pod rukom, zadihan, i dobacio: “Idemo brzo!”

Milan Bandić nije proveo puno vremena u razgovoru sa mnom.

Već za 20 minuta počeo se dizati od stola. U drugoj sobi čekalo ga je vodstvo ženske ragbi-momčadi. Sastanak je bio zakazan za pola 11, ali je kasnio. Poslije je letio u Sopnicu Jelkovec dvjema samohranim majkama uručiti ključeve njihovih novih domova. Nakon toga je trčao u Gornje Vrapče da bi se u Lovačkom domu Fazan pridružio proslavi 100. rođendana Zagrepčanke Anđele Bišćan. Iza slavlja jurio je u gradsku upravu na neke sastanke o komunalnoj situaciji. Onda u Dom sportova gdje je djeci iz obitelji slabijeg materijalnog stanja trebao podijeliti uskrsne poklone.

Zeko Milan Bandić spremio je darove za ukupno tri tisuće djece.

Navečer Bandić je opet na Žitnjaku u Zimskoj službi. Večer ranije naredio je da se ispeku tri odojka za radnike Zimske službe.

Netko ga je u šali upitao što će s ljudima koji zbog korizme poste, ali nije se smeo.

“Za njih ćemo spremiti sardine”, dobacio je.

Iako zaista nema potrebe da u jednom danu bude na deset različitih mjesta te da bi puno toga mogao prebaciti svojim pročelnicima, Bandić ne odustaje od svog stila. Njegovi suradnici kažu da uživa kad trči s jednog mjesta na drugo i da uživa u pažnji koju dobiva na svim susretima.

Slogan u hodu. “Pitate me za izborni slogan. Pa evo, dok s vama razgovaram pada mi na pamet ‘365 dana s vama’. Mislim da se to čak malo i rimuje. A vi znate da ja radim svih 365 dana”, gleda me i očekuje da kimnem glavom u znak potvrde.

Unatoč prognozama da će mu popularnost početi tonuti nakon što se SDP-ov kandidat Rajko Ostojić aktivnije uključi u kampanju, to se još nije dogodilo.

Naprotiv.

Ankete govore da je Bandiću još više porastao rejting, a Ostojiću je pao toliko da mu prijeti da uopće ne uđe u drugi krug. Bandić danas uživa 38 posto potpore, što je dvostruko više od Ostojića, koji ima samo 19 posto.

Iako ga je Ostojić izazvao izjavom da je “Bandić grijeh SDP-a” , Bandić se suzdržavao od ulaska u izravni konflikt.

“To je jedan divan čovjek”, odgovara mi.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 00:57