RATNA MORNARICA

MORH: Kapetan korvete Botušić sudjeluje u mirovnoj operaciji ATALANTA

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli rekao je da Botušić iza sebe ima i iskustvo iz iste misije u Somaliji

Brod Hrvatske ratne mornarice BS-72 Andrija Mohorovicic, koji je sudjelovao u dosad najvecoj operaciji Europske unije Triton 2015 

 Jure Miskovic/Cropix

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice (HRM), kapetan korvete Ante Botušić preuzeo je u ponedjeljak dužnost operativnog časnika u Zapovjedništvu operacije EU NAVFOR SOMALIA-ATALANTA u Roti, u Španjolskoj, izvijestili su iz MORH-a.

Kapetan korvete Botušić u operaciju odlazi s dužnosti časnika za brodostrojarstvo u Odjelu za potporu Zapovjedništva Pomorske baze Split. U mirovnoj operaciji ATALANTA ovo je njegov drugi angažman.

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli rekao je da Botušić iza sebe ima više od dva desetljeća uzorne službe u HRM i iskustvo iz iste misije u Somaliji. Iako je riječ o drugačijim okolnostima i novom okruženju čija pravila treba brzo usvojiti, uvjeren sam, rekao je, da će dati najbolje od sebe i sve zadaće odraditi na vrijeme i profesionalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:37