SKANDAL U SPLITU

MORH: 'Laž je da smo vlasnici najružnije plaže u Hrvatskoj. Mi samo njome upravljamo!'

Plažni objekt u kompleksu Duilovo je u vrlo lošem stanju, no kako MORH odmaralište Duilovo koristi za svoje potrebe, a ne za turističku namjenu, plažni objekt se godinama ne koristi
 Joško Ponoš / Cropix

Kada smo nedavno pisali o statusu plaže ispred hotela “Zagreb” na Duilovu, poslali smo i upit Samostalnoj službi za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. Odgovor je stigao, pa ga i objavljujemo kako smo tada obećali, piše Slobodna Dalmacija.

- Predmetna plaža koja se nalazi ispod odmarališta Duilovo je pomorsko dobro. Ministarstvo obrane RH nema nekretnina u svom vlasništvu već upravlja nekretninama koje su u vlasništvu Republike Hrvatske, a prema ovlaštenju Vlade RH. Ministarstvo obrane, k tome, nije registrirano za obavljanje turističke djelatnosti, pa iz tog razloga nema nadležnost za planiranje sredstva za održavanje nekretnina koje imaju turističku namjenu - kazali su nam iz MORH-a.

Na pitanje oko uređenja, sanacije i održavanja same plaže, nisu nam mogli odgovoriti, jer kako rekoše – nemaju informacija o, navodnom, dogovoru MORH-a, Županije i Grada. Slobodna podsjeća, kada se odronio dio obale prošlog ljeta, postignut je neformalni dogovor sviju strana o sanaciji odrona.

- Plažni objekt u kompleksu Duilovo je u vrlo lošem stanju, no kako MORH odmaralište Duilovo koristi za svoje potrebe, a ne za turističku namjenu, plažni objekt se godinama ne koristi.

Napominjemo da je u tijeku rješavanje statusa kompleksa Duilovo, a nakon donošenja odluke, rješavat će se i pitanje uređenja cijelog kompleksa (pa tako i plažnog objekta), stabilizacija zemljišta zbog djelovanja kiše, mora i vjetra, kao i eventualno, uređenje plaže - poručuju iz MORH-a. Do daljnjeg, da se zaključiti, plaža na Duilovu, kao i derutni plažni objekt ostaju isti – nikakvi.

Preporuka svima je – držite se dalje od njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:00