TRADICIJA

MORH: Misnim slavljem u zagrebačkom Sigetu započelo 28. vojno hodočašće u Lourdes

Biskup Bogdan podsjetio je okupljene na molitvu i mir u Ukrajini te je pozvao hodočasnike da dostojanstveno predstave domovinu
 MORH/D. Jonjić

Dvadeset osmo hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes u sklopu 62. međunarodnog vojnog hodočašća počelo je u utorak misnim slavljem u Crkvi Svetog Križa u Sigetu koje je predvodio vojni biskup Jure Bogdan, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Pod geslom „Mir vam svoj dajem“ okupit će 80-tak hodočasnika iz Hrvatske koji će se pridružiti ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja na 62. međunarodnom hodočašću vojski Europe i svijeta. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj.

Na misi su, među ostalima, sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović te državni tajnik Ministarstva obrane Branko Hrg.

Medved je pozvao na molitvu za mir u Hrvatskoj, Ukrajini i svijetu te je istaknuo važnost utjehe i pomoći koju je hrvatski narod pronalazio u vjeri.

"Bilo je puno izazova i patnji. Prilika je ovo da se osvrnemo na sve stradale, sve strahove i zamolimo Gospu za snagu", navodi se Medved.

Biskup Bogdan podsjetio je okupljene na molitvu i mir u Ukrajini te je pozvao hodočasnike da dostojanstveno predstave domovinu na putu u Lourdes. Organizator hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:09