POSLALI PRIOPĆENJE

MORH objasnio zašto je vojna policija bila na očevidu Banožićeve nesreće: ‘Nisu postupali...‘

Poručili su i da ministar obrane izvan službenih dužnosti može bez pratnje osiguranja, obavljati svoje privatne aktivnosti

Vojna policija na očevidu nesreće u kojoj je sudjelovao Mario Banožić

 Ivan Peric/Cropix

Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u subotu kako ministar obrane izvan službenih dužnosti može bez pratnje osiguranja, obavljati svoje privatne aktivnosti.

„Ministar obrane izvan obavljanja službenih dužnosti u mogućnosti je bez pratnje osiguranja, a koje mu pripada kao štićenoj osobi druge kategorije, obavljati svoje privatne aktivnosti“, priopćio je MORH nakon što je ministar Mario Banožić u svom privatnom vozilu jutros sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

MORH je odgovorio i na upite što je vojna policija radila na očevidu nesreće.

Policija, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, redovito izvještava vojnu policiju o postupanju prema djelatnicima MORH-a i pripadnicima Glavnog stožera Oružanih snaga (GSOSRH), koja u tom slučaju izlazi na mjesto događaja i prikuplja podatke za potrebe bilježenja i izvješćivanja u skladu sa čl. 12. st. 1. tč. 11. Pravilnika o vojnopolicijskim poslovima.

U skladu s navedenim, očevid na mjestu događaja provodilo je nadležno državno odvjetništvo i policijski službenici MUP-a, odnosno nije se radilo o postupanju vojne policije u smislu provođenja očevida na mjestu događaja ili bilo kojeg drugog postupanja radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do predmetne prometne nesreće, nego samo o provedbi vojnopolicijskih poslova bilježenja i izvješćivanja, naveo je MORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:43