PETAK I SUBOTA

MORH provodi redovite letačke aktivnosti: ‘Danas i sutra moguće probijanje zvučnog zida‘

U petak i subotu od 10 do 18 sati provodit će se redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida

MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva/Arhivska fotografija

 Ronald Gorsic/Cropix

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u petak i subotu od 10 do 18 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, izvijestilo je u petak Ministarstvo obrane (MORH).

MORH je precizirao da se probijanje zvučnog zida može očekivati na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Sisačko-Moslavačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Ministarstvo je izvijestilo da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u RH te da se uslijed probijanja zvučnog zida očekuje kratkotrajna pojačana buka te moli građane za strpljenje i razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2023 08:17