OBUKA

MORH: u vojarni u Zemuniku prvi samostalni letovi kadeta-pilota na Pilatusu PC-9M

Tijekom leta svaki njihov pokret u zraku pratili su nastavnici letenja koji su im čestitali na uspjehu
 HRZ/MORH

Kadeti 26. naraštaja hrvatskih vojnih pilota uspješno su u srijedu u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku izveli prve samostalne letove na avionima Pilatus PC-9M, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Tijekom leta svaki njihov pokret u zraku pratili su nastavnici letenja koji su im čestitali na uspjehu, poručivši: „Budući piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) će prvi let, nabijen adrenalinom i emocijama, zasigurno pamtiti, a on je rezultat napornog truda, rada, zalaganja i znanja“, dodaju iz MORH-a.

Prije prvog samostalnog leta u 392. eskadrili aviona 93. krila HRZ-a kadeti su uspješno položili kontrolne letove pod vodstvom ovlaštenih ispitivača letenja, što je ujedno i bila zadnja provjera njihove spremnosti za samostalnu izvedbu letova.

Voditelj obuke ovog naraštaja vojnih pilota satnik Ivica Majetić izrazio je zadovoljstvo uspješno izvedenim samostalnim letovima čime su kadeti potvrdili spremnost za nastavak školovanja. Pohvalio je nastavnike letenja i zrakoplovne tehničare, a posebno kadete na velikom trudu i zalaganju tijekom obuke.

Iako se obuka provodila u specifičnim uvjetima uz poštivanje svih epidemioloških mjera vezanih uz pandemiju COVID-19, sve je proteklo prema planu, naglasio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:21