PRUŽANJE POTPORE

MORH: Zračne snage HRZ-a tijekom vikenda angažirane osam puta

 Ivo Ravlic / CROPIX

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) tijekom vikenda je osam puta bilo angažirano u pružanju potpore civilnim institucijama i lokalnoj zajednici, a pojačani angažman nastavljen je i u ponedjeljak u tri nove akcije, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

MORH navodi da su letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera u subotu prevezle četiri pacijenta do splitskoga KBC-a. Tako je helikopterom rano ujutro prevezen pacijent s Korčule, a navečer je žurnim letom s Hvara prevezeno dvoje pacijenata od kojih jedno jednogodišnje dijete.

Osim toga, s Brača je u splitski KBC isti dan prevezen švicarski državljanin, a u nedjelju je s tog otoka hitno prevezena još jedna osoba.

MORH napominje i da su protupožarne snage 855. protupožarne eskadrile tijekom vikenda bile su angažirane tri puta. U subotu je jedan kanader sudjelovao u gašenju požara na otoku Žirju u Šibensko-kninskoj županiji, a u nedjelju su dva kanadera gasila požar poviše Smokvice na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Na trećem požarištu kod Galovca, u Zadarskoj županiji, požar je gasio air-tractor, a pridružio mu se i kanader na povratku s Korčule.

Pojačani angažman zračnih snaga nastavljen je u ponedjeljak, kada su ponovno u gašenju požara na Korčuli sudjelovala dva kanadera, a letačka posada helikoptera Mi-8 prevezla je jednog pacijenta, također s Korčule.

Jutros je u potrazi za dvjema nestalim osobama kod otoka Vira sudjelovala posada Pilatusa PC-9M iz sastava Obalne straže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:31