DANAŠNJA PORUKA

Most: ‘Dok se HDZ guši u korupciji, a lijeva oporba svađa, mi predlažemo nove mjere pomoći‘

Predlažemo smanjenje poreza na dohodak s 20 na 15 posto uz povećanje neoporezivog dijela plaće na 5.000 kuna, poručili su

Čelnik Mosta Božo Petrov

 Damjan Tadic/Cropix

- Dok se HDZ guši u korupciji, a lijeva oporba svađa, Most nikad čvršći i odlučniji u obračunu s korupcijom ostaje fokusiran na probleme građana i predlaže nove mjere pomoći - poručili su danas iz Mosta. Protiv inflacije treba se, tvrde, boriti i značajnim povećanjem plaća kroz izmjene poreza na dohodak.

- Predlažemo smanjenje poreza na dohodak s 20 na 15 posto uz povećanje neoporezivog dijela plaće na 5.000 kuna. Dakle, predlažemo porezno rasterećenje koje bi u većoj mjeri obuhvatilo i građane s takozvanim srednjim dohocima kojima rast plaća ne prati brzinu općeg porasta cijena. Nadalje, takav bi učinak u puno većoj mjeri obuhvatio visokoobrazovane radnike koji trenutno ubrzano emigriraju iz Hrvatske (inženjere, IT stručnjake, liječnike…) U tom pogledu treba voditi brigu da se općinama i gradovima iz državnog proračuna kompenzira gubitak koji bi imali zbog manjeg priljeva novca od poreza na dohodak - kažu.

Most predlaže još jedno smanjenje PDV-a na struju - s trenutnih 13 na pet posto. To bi, kažu, bila privremena mjera koja bi trajala sve dok se inflatorni pritisci ne primire. Osim toga, predlažu i uvođenje jedinstvenog dječjeg doplatka od kojeg bi, tvrde, najviše koristi imali roditelji s ispodprosječnim plaćama.

- Predlažemo i uvođenje paketa pomoći poduzetnicima kroz subvencije za troškove energije (struja i plin), te novi paket pomoći umirovljenicima i zaposlenima s minimalnom plaćom - poručili su iz Mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:16