OSTAJU BENEFICIJE

MOST NAPAO HDZ I SDP 'Mi smo svoje obećanje ispunili, ali previše je tu profesionalnih političara koji ne žele dijeliti sudbinu svog naroda'

 Goran Mehkek / EPH

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Robert Podolnjak (Most) u četvrtka je objavio kako je nemoguće u ovom trenutku ispuniti obećanje o ukidanju saborskih povlastica te ukinuti pravo zastupnika na naknadu pune plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz narednih šest mjeseci.

Most je, nekoliko sati nakon istupa svoga zastupnika, na Facebooku za sve okrivio zastupnike dviju najvećih stranaka, HDZ-a i SDP-a.

- Naši kolege zastupnici iz HDZ - Hrvatska demokratska zajednica i SDP Hrvatske zaustavili su naš prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika. Točnije, njih 48. Mi smo obećanje ispunili traživši izmjenu, međutim previše je čini se "profesionalnih političara" koji nakon isteka mandata očito ne žele dijeliti sudbinu ostalih građana i gubitkom posla uglavnom ostati bez prihoda. Svakako ćemo se zalagati da se zakon promijeni za slijedeći saziv Sabora, s obzirom da je to sada nemoguće. ‪#‎BašZato‬ ćemo svaki dan podsjećati kolege na naš prijedlog i čekati jednog po jednog od tih 48 da odustanu od svog zahtjeva.





Naši kolege zastupnici iz HDZ - Hrvatska demokratska zajednica i SDP Hrvatske zaustavili su naš prijedlog izmjene Zakona...

Posted by MOST nezavisnih lista on Thursday, February 18, 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:22