BAZA STRANKE

Most objavio tko će biti kandidat za gradonačelnika Metkovića: ‘Postali smo grad prosjak‘

Hajvaz je na predstavljanju izjavio kako u svojim srednjim godinama ima dovoljno energije, iskustva, znanja te ljubavi prema Metkoviću
Čelnik Mosta Božo Petrov
 Damjan Tadic/Cropix

Specijalist radiologije u Domu zdravlja Metković Nikica Hajvaz kandidat je Mosta za gradonačelnika Metkovića na predstojećim lokalnim izborima, objavljeno je u subotu na konferenciji za medije u uredu te stranke u Metkoviću.

Hajvaz je na predstavljanju izjavio kako u svojim srednjim godinama ima dovoljno energije, iskustva, znanja te ljubavi prema Metkoviću i sugrađanima pa, nakon dugogodišnjeg rada u službi sugrađana, želi to nastaviti kao gradonačelnik.

„Metković je desetljećima nazadovao. Gube se radna mjesta, a mladi napuštaju grad i ostvarenje traže u drugim sredinama jer se u ovom gradu malo što može napraviti bez članske iskaznice“, ustvrdio je Hajvaz.

Podsjetio je kako se nekad u Metković dolazilo u potrazi za poslom, dok je danas obrnuto.

„Umjesto da je ovo grad malih i srednjih tvrtki koje stvaraju nove vrijednosti, većina je radnih mjesta u obrazovanju, policiji, zdravstvu, sudstvu te gradskim, županijskim i državnim službama. U ovim okolnostima Metković ne pruža uvjete stvaranja novih vrijednosti, a nezaposlenima se kao slamka spasa nudi rad u javnim poslovima. Postali smo grad prosjak, u kojem se nastoji što više građana učiniti ovisnima o lokalnoj vlasti“, rekao je Hajvaz.

Prozvao je aktualnu gradsku vlast za zaustavljanje svih započetih projekata naslijeđenih iz mandata Mostovog gradonačelnika Bože Petrova.

„Uvjeren sam da naši sugrađani vide da smo u slijepoj ulici. Trenutna vlast maže im oči raznim rotorima i asfaltiranjima, dok se ključni projekti odugovlače, kao aglomeracija. Riječ je o projektu Mosta, koju je gradska vlast naslijedila i držala u ladici, kako bi ga kapitalizirala upravo pred izbore“, izjavio je Hajvaz.

Objasnio je kako su dosadašnji proračuni povećani upravo zbog realiziranih zahtjeva Mostovih saborskih zastupnika da se država odrekne dijela poreza u korist gradova i općina, čime se stvorio tek privid uspješnosti lokalne vlasti. Poručio je kako će se okružiti stručnim suradnicima te neće po vlastito mišljenje ići u Dubrovnik ili Zagreb, već će slušati glas sugrađana.

„Metković je mali grad koji su napustili brojni stručnu ljudi. Zato nam je važan svaki stručnjak, bez obzira na političku obojenost. Jedini uvjet je da je častan i odgovoran te spreman biti u službi grada i činiti ga puno boljim nego danas“, rekao je Hajvaz.

Istaknuo je kako je Metković imao puno neiskorištenih prilika, jer ga je sadašnja vlast vodila populizmom, nečinjenjem i pogodovanjem određenim lobijima.

„Presudna za moju kandidaturu bila je spoznaja da nažalost živimo u gradu u kojem vlada strah od vlastitog mišljenja. Nemali broj sugrađana boji se javno istupiti i progovoriti o nepravilnostima jer ih je strah za svoju egzistenciju. Boje se da neće proći na natječaju za posao ili šikaniranja na poslu. To nije normalno i baš to treba mijenjati“, ustvrdio je Hajvaz.

Nikica Hajvaz rođen je u 1959. godine u Metkoviću, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 1984. godine. Od tada je zaposlen u Domu zdravlja Metković. U Domovinskom ratu bio je načelnik Saniteta 116. brigade HV, gdje je, kako je istaknuo, stekao veliko iskustvo u upravljanju složenim sustavom u kriznom vremenu. Od 1994. do 1998. godine bio je ravnatelj Doma zdravlja i ratne bolnice u Metkoviću. Nositelj je medalje „Ljeto '95.“ i ordena Red hrvatskog trolista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:02