IVAN LOVRINOVIĆ

Most pojasnio sustav lijevka

Zagreb, 021215.Ulica Tadije Smiciklasa.Sastanka Nacionalnog vijeca MOST-a uoci konstituirajuce sjednice Sabora.Na fotografiji: Ivica Lovrinovic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić/CROPIX

Ivan Lovrinović, član Nacionalnog vijeća Mosta poručio je građanima gostujući u RTL-u Danas da nema nikakve nervoze ni panike jer će Vlada uskoro biti oformljena.

- Mediji ovih dana navode različita imena za nestranačkog premijera, mi o nijednome imenu koje se spominje, pa ni o gospođi [ Sandri] Švaljek nismo raspravljali. Uopće se nismo bavili pitanjima nestranačkog kandidata za premijera - izjavio je Lovrinović i dodao kako čekaju odgovore od SDP-a i HDZ-a u ponedjeljak. Most će u petak razraditi različite scenarije njihovih odgovora i prema tome zauzeti svoju poziciju.

- Vlada će biti oformljena, treba malo strpljenja. U stabilnim demokracijama to traje i do nekoliko mjeseci, a kod nas to traje tek mjesec dana. Ukoliko dođe do bilo kakvog produžavanja i opstruiranja, za to će biti odgovorni isključivo HDZ i SDP, a ne Most - kazao je Lovrinović.

- Proteklih mjesec dana smo komunicirali oko reformi, a u ponedjeljak ako se bude pokazalo da tripartitna vlada nije moguća, koristit ćemo sustav lijevka - poručio je te objasnio što to znači.

- U lijevku, znate da je pri vrhu vrlo široko, to smo bili mi ovih mjesec dana u ovim razgovorima. Na kraju, kroz lijevak može proći samo jedan. Mi ćemo na kraju, ako jedna strana bude odbila naše prijedloge, odabrati stranu koja će jamčiti promjene koje od nas građani očekuju. Onda ćemo formirati vladu.

- Ako dođe do toga, tu nije riječ o klasičnoj koaliciji, nemojte krivo interpretirati. Teško će biti onima koji s nama sklope sporazum o zajedničkoj vladi jer su naši uvjeti teški - zaključio je Lovrinović za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:54