StoryEditor
U NEVOLJI SE POZNAJE PRIJATELJ

MOSTARSKI HODŽE MOLE ZA FRANJEVCE, ČASNE I DJECU U MEĐUGORJU 'Neka vam dragi Bog olakša situaciju i otkloni od vas bolesti!'

 Tom Dubravec/CROPIX

Da pandemija koronavirusa briše granice u vjerama i dobročinstvu pokazao je mostarski muftija Salem ef. Dedović. On je uputio pismo podrške zamjeniku provincijala hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki u povodu novonastale zdravstvene krize u samostanu u Miletini i Domu za nezbrinutu djecu "Majčino selo" u Međugorju, gdje su u izolaciji 23 starije časne sestre iz te 60 štićenika i zaposlenika, piše Slobodna Dalmacija.

- Kao mostarski muftija, brat i prijatelj, iskazujem svoje suosjećanje s tvojom braćom hercegovačkim franjevcima koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa unutar svojih redova, moleći dragog Boga da vam olakša i otkloni od vas bolest, a nadahne vas snagom vjere i strpljenja. Svi zajedno ujedinjeni u molitvi svatko na svoj način i predani dobročinstvu nadamo se ozdravljenju. Utjehu i nadu tražimo od dragoga Boga - poručio je u pismu Salem ef. Dedović.

Na ove njegove riječi fra Iko Skoko se srdačno zahvalio na razumijevanju i riječima ohrabrenja.

Situaciju u samostanu i domu nadlene su epidemiološke službe na čelu s Nerminom Avdićem, direktorom Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije, opisale kao alarmantnu.

Svih pet testiranih časnih sestara bile pozitivne na COVID-19, a još ima temperaturu i simptome koji bi mogli ukazivati na korona virus. Jedna časna sestra se nalazi u bolnici u Mostaru i u teškom je stanju.

Epidemija je krenula iz samostana gdje je došla jedna časna sestra iz Italije, a koja nije poštivala mjere samoizolacije. Problem je što su fratri i časne sestre imale čitav niz kontakata sa stanovništvom u proteklim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 19:52