KONSTITUIRANJE VIJEĆA

Mostovci Puljku uoči presudnog sastanka o većini u Gradu javili da ne dolaze, objasnili su svoje razloge

‘Na dva sastanka s vijećnicima iz pet stranaka koje čine većinu postigli smo napredak i sad želimo nastaviti komunikaciju s gradonačelnikom i njegovim timom‘
Ivica Puljak
 Duje Klaric/Cropix

Ako je suditi prema današnjem sastanku vijećnika koji bi s Puljkovim Centrom trebali biti većina u novom Gradskom vijeću, onda se bojimo da je konstituiranje ovog predstavničkog tijela još na prilično dugom štapu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, vijećnike Pametnog, Centra, SDP-a i nezavisne liste Ramljak-Mamić šokirao je nedolazak MOST-ovih vijećnika na dogovoreni sastanak.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, gradonačelnik Ivica Puljak je nazočne vijećnike izvijestio kako je nešto prije 14 sati dobio poruku od MOST-ovca Ivice Grkovića u kojoj mu navodi kako vijećnici te stranke - neće doći.

Kao razloge nedolaska naveo je činjenicu da je grupa vijećnika iz navedenih stranaka s kojom su se do sada sastajali prevelika za razgovore i dogovore te da se žele izravno sastati samo s Puljkom.

Malo je reći da je ovakav istup MOST-a naljutio ostatak kolega koji su se od strane njih već treći put osjetili prevarenima i izigranima. Očekivali su da će ih se kao izraz elementarne pristojnosti barem obavijestiti da neće doći na sastanak na kojem se trebalo nastaviti s dogovorima nakon što su na ranije dogovorili strateške projekte oko kojih bi se svi okupili.

Upravo je MOST inzistirao na transparentnosti u dogovorima i konkretnim i detaljnim oko zajedničke suradnje, tako da ovaj njihov potez baca u sumnju sve što su do sada govorili i za što su se zalagali, ocjenjuje Slobodna.

Što će dalje biti, za sada se ne zna, izvjesno je da će se gradonačelnik Puljak sastati s MOST-ovcima, a kako će se dalje razvijati priča oko zajedničke većine, sada je još neizvjesnije.

Mnogi se pitaju znači li ovakvo ponašanje MOST-a zazivanje novih izbora za Gradsko vijeća. No, mnogo se pitanja u ovom trenutku otvorilo, a odgovora nema.

Kako podsjeća Slobodna Dalmacija, drugi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća trebao bi se dogoditi najkasnije do 21. srpnja, a ako ni tada ne uspije, teče još jedan, zadnji rok od još 30 dana. Ako se ni tada ne formira gradski parlament, slijede novi izbori za Gradsko vijeće.

'Nema panike ni zazivanja novih izbora!'

Nakon nedolaska na sastanak vijećnika MOST-a s ostalim vijećnicima koji bi trebali sačinjavati većinu u Gradskom vijeću, Slobodnoj Dalmaciji se javio i Ivica Grković. Evo što je poručio:

- Na dva sastanka s vijećnicima iz pet stranaka koje čine većinu postigli smo napredak i sad želimo nastaviti komunikaciju s gradonačelnikom i njegovim timom.

Želimo iznijeti naše prijedloge u smislu uvažavanja naših osnovnih postavki: podržavanje dobrih projekata bez obzira otkud prijedlozi dolaze, zaštita javnog interesa i borba protiv netransparentnih kadroviranja.

U tom smislu Most nije dio tzv. klasične većine koja reagira na unaprijed dogovoreni način. Nema mjesta nikakvoj panici i/ili zazivanju novih izbora!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:39