PRIPREMA ZA IZBORE

Može li Irena Franceković naslijediti Krešu Beljaka na mjestu gradonačelnika u Samoboru

Nezavisnu kandidatkinju i njezinu listu došla je podžati Dalija Orešković, saborska zastupnica
Irena Franceković i Dalija Orešković
 Bruno Samardžić

Nezavisna vijećnica u samoborskom Gradskom vijeću Irena Franceković nositeljica je liste Nezavisni Samobor.

Na današnjem predstavljanju kandidature za predstojeće lokalne izbore, Franceković je poručila da Samobor više ne može živjeti na staroj slavi najljepšeg grada jer je u bolju budućnost nužno investirati znanje, iskustvo, ali i nove snage, što upravo ova politička opcija može i namjerava osigurati.

- Dosta nam je praznih obećanja i planova bez realizacije. Ako ovom gradu želimo omogućiti razvoj, moramo pokrenuti poduzetništvo, izgraditi komunalnu infrastrukturu, vratiti u život duh kulture i stvaralaštva, potaknuti turizam i sport, osigurati javne usluge prijevoza, školovanja, zdravlja. Gradili smo industrijsku zonu koja je na kraju pripala susjednom gradu, ali u Samoboru ćemo sagraditi uspješniju.

Kupali smo se na Šmithenu i na njemu ćemo se kupati opet. Znali smo i znamo graditi bolji život - rekla je Franceković, koja je ujedno i prva najavila kandidaturu za gradonačelnicu Samobora, pozivajući sve građane Samobora da im se pridruže. Protukandidat joj sigurno neće biti Krešo Beljak, sadašnji gradonačelnik, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a koji je nedavno objavio da se neće ponovo kandidirati za gradonačelnika Samobora.

Podršku Nezavisnom Samoboru pružila je i saborska zastupnica stranke Centar Dalija Orešković.

- Puna tri desetljeća Hrvatskom dominiraju dva politička bloka sa svojim satelitima, ponašajući se kao kartel. To je dovelo do situacije da se ljudi u tim strankama odriču svojih stavova i ideja jer se očekuje da se pokore stranačkoj stezi, a u konačnici zbog toga njihove lokalne sredine izvlače deblji kraj.

Zato je iznimno važno staviti naglasak na osobnu odgovornost kandidata i podržati dokazane ljude kao što je Irena jer samo tako ideje i projekti dobivaju prednost pred stranačkim interesima - istaknula je Orešković na predstavljanju liste.

Uz Franceković kao nositeljicu, na listi Nezavisni Samobor našli su se i nezavisni gradski vijećnici Matilda Purić i Vladimir Skendrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:14