NIKOLA GRMOJA

‘Možemo! je inzistirao da se Most isključi iz prosvjeda, znam i zašto. Benčić? Konstantno laže!‘

‘Prosvjed bi bio puno jači i opasniji za Vladu a sada samo HDZ može trljati ruke‘, kazao je Grmoja

Nikola Grmoja

 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) kazao je u srijedu da je Možemo! inzistirao na tome da se Most isključi iz organizacije zajedničkog prosvjeda oporbe koji će se održati u subotu na Trgu Sv. Marka i optužio Sandru Benčić da konstanto laže.

„Znam da su inzistirali na tome da se nas isključi iz organizacije prosvjeda, očito da oni iz nekog razloga ne žele opće masovno okupljanje, da sve političke opcije pozovu na jedan antikorupcijski prosvjed nego se konstantno žele osobno profilirati i još lažu u tu svrhu”, kazao je Grmoja u izjavi za novinare u Saboru.

Ističe da je svaki prosvjed koji se dosad organizirao protiv Vlade Most podržao, i onaj na Trgu bana Jelačića protiv covid potvrda i prosvjed ispred HDZ na Trgu žrtava fašizma kada je nestala milijarda kuna iz Ine.

„Možemo! je inzistirao da se nas isključi zbog našeg stava oko ilegalnih migracija, mi svoj nećemo mijenjati, svaki prosvjed podržavamo ali na ovome ne možemo biti jer su organizatori odlučili da nama tu nije mjesto”, rekao je Grmoja.

„Prosvjed bi bio puno jači i opasniji za Vladu a sada samo HDZ može trljati ruke”, dodao je.

Grmoja je podsjetio da je kao predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća sudjelovao u razotkrivanju niza afera a sada nije dobrodošao na prosvjed, dok s druge strane Radimir Čačić (Reformisti) je dobrodošao .

„Kome to odgovara - HDZ-u”, zaključio je.

Optužio je također Bančić da konstantno laže kada tvrdi da je Most „vrludao” oko teme glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

”Čak laže da je na Odboru za pravosuđe netko kao olakotnu okolnost Turudiću spominjao Stepinca, ja sam upravo demantirao da je to razlog zbog kojeg bi Turudić trebao biti dobar kandidat jer bi takvu odluku u demokratskoj državi u jednom montiranom komunističkom procesu trebao donijeti svaki sudac”, izjavio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 17:02