IVANA ŠIMETIN PAVIĆ

‘Možemo još neko vrijeme izdržati u narančastom, sve druge zemlje na Mediteranu su u lošijoj poziciji‘

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a rekla je da je Hrvatska u puno boljoj epidemiološkoj situaciji u odnosu na druge Mediteranske zemlje
Ivana Pavić Šimetin
 Damir Krajac/cropix

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Šimetin Pavić rekla je da su povratak građana s godišnjih odmora i dolazak turista sigurno utjecali na to da je Zagreb na epidemiološkoj karti Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti promijenio boju iz zelene u narančastu, javlja HRT.

- Sigurno da je na to utjecao povratak građana s godišnjih odmora kao i broj turista koje u Zagrebu imamo, okupljanja koja imamo jer ipak je ljeto i ljudi se vole družiti i to se sve vidi u brojkama - rekla je Šimetin Pavić za HRT.

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a rekla je da je Hrvatska u puno boljoj epidemiološkoj situaciji u odnosu na druge Mediteranske zemlje, odnosno da je najbolja na Mediteranu.

- Čak i kad gledamo cijelu Europu u svega 6 zemalja je niži broj novooboljelih u pritekla dva tjedna bio. To su sve zemlje sjeverne, sjeveroistočne i centralne Europe - Njemačka, Poljska, Latvija, Mađarska, Češka i Rumunjska - zemlje koje nisu na Mediteranu. Sve druge zemlje su u lošijoj poziciji od Hrvatske i to je velika prednost Hrvatske, naročito što smo tek ušli u narančasto i u tom narančastom, ako se budemo pridržavali mjera i svi dali neki svoj maksimum, možemo još neko vrijeme izdržati - smatra Šimetin Pavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:59