SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ

‘Možemo! ne želi preuzeti odgovornost, gledaju svoj interes, imaju samo jedan cilj‘

‘SDP želi promjene u društvu i široku koaliciju, ali Možemo ne želi preuzeti odgovornost. Ali, SDP zbog toga ne plače i cvili‘, rekao je Hajdaš Dončić

Siniša Hajdaš Dončić

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

- Možemo! ne želi preuzeti odgovornost za promjene u Hrvatskoj i gledaju samo svoj interes da postanu druga opcija u Hrvatskoj i prva na ljevici – komentira za Jutarnji list potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić najnoviju odluku vrha stranke Možemo! da samostalno izađu na parlamentarne izbore iduće godine.

Jedan od najutjecajnijih SDP-ovaca u vrhu stranke kaže kako šef SDP-a Peđa Grbin nema ništa s ovom odlukom u smislu da postoji neka njegova odgovornost jer su u SDP-u ostali na istim pozicijama.

- SDP je pokazao jednu želju da se promijeni hrvatsko društvo i da imamo široku koaliciju, a Možemo! - koje gleda svoj interes i žele postati druga politička stranka u Hrvatskoj i prva na ljevici - nije prepoznao taj moment i ne žele preuzeti odgovornost. Ali, daleko od toga da SDP zbog toga plače i cvili. To je možda čak i dobro za SDP, ali to ne znači da je dobro i za Hrvatsku – kaže Hajdaš Dončić.

Izborni sustav u Hrvatsko je, dodaje, takav da honorira prvi blok ili prvu stranku.

- Ako je nekome matematika teška kao paprika to je njihov problem – poručuje potpredsjednik SDP-a.

Kada je riječ o koaliciji u Zagrebu, gdje SDP drži vlast Možemo! Hajdaš Dončić kaže kako je stvar gradske organizacije kako će to u budućnosti izgledati.

- Ja za razliku dod drugih platformi u Hrvatskoj ne miješam lokalnu, gradsku, regionalnu i nacionalnu politiku. Kada će političke stranke shvatiti da to nije isto, one će evoluirati – zaključuje Hajdaš Dončić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. veljača 2024 08:51