TRAŽE OČITOVANJE

Možemo! uputio hitan dopis DIP-u, imaju vrlo važno pitanje

Možemo! je od DIP-a zatražilo i informaciju o udjelima birača po izbornim jedinicama, koji se, unatoč važećim osobnim iskaznicama, nisu našli na izvatcima iz popisa birača

Biračko mjesto, ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec/Cropix

Stranka Možemo! se oglasila o problemima s ostvarivanjem biračkih prava građana koji nisu upisani u izvatke iz popisa birača ili im je osobna iskaznica nevažeća.

Kako su naveli u priopćenju, zatražili su od DIP-a da se očituje na koji će se način osigurati biračko pravo za one koji izvade tzv. plavu potvrdu prije 19 sati, ali se ne stignu vratiti na biralište prije zatvaranja.

"S obzirom na velik broj birača koji unatoč važećim osobnim iskaznicama nisu na izvadcima iz popisa birača, stranka Možemo! zatražila je od Državnog izbornog povjerenstva žurno očitovanje na koji način će se osigurati biračko pravo građanima koji prije 19 sati izvade tzv. "plave" potvrde, ali se ne stignu vratiti na svoje biračko mjesto, te da Državno izborno povjerenstvo o istome žurno obavijesti javnost i birače. Također, stranka Možemo! je od DIP-a zatražila i informaciju o udjelima birača po izbornim jedinicama, koji se, unatoč važećim osobnim iskaznicama, nisu našli na izvadcima iz popisa birača", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:03