USPJEH POBUNE

Možete se slobodno šetati uz Savu, lovci neće pucati

ZAGREB - Nakon što je Jutarnji list otkrio da Skupština grada Zagreba namjerava uspostaviti lovište nadomak naselja Lanište i centra Arena, što je dubok prodor u gusto naseljen dio grada, jučer se od tog plana odustalo. Skupština je iz dnevnog reda izbacila tu točku, a doznajemo da se od ideje zasad odustalo.

Apeli udruga

Širenje lovišta Lovačkog društva Sokol iz Stupnika na samo nekoliko stotina metara od Arene i na Savski nasip gdje se redovito šeću roditelji s djecom, rekreativci i vlasnici pasa, rezultiralo je snažnim revoltom javnosti. Jutarnjem su apele protiv tog plana, koji bi doveo u opasnost živote ljudi i pasa, poslale brojne udruge i zabrinuti roditelji. Jedna se majka, podsjećamo, obratila i dječjoj pravobraniteljici Mili Jelavić, tražeći da hitno nešto poduzme.

O tom se problemu oglasio čak i predsjednik Ivo Josipović koji je dobio dopis od ogorčene vlasnice psa Zorane Protić, odgovorivši joj da će problem izložiti gradskim zastupnicima.

Sve više lisica

Proširenje lovišta duboko u naseljenu gradsku zonu odobrilo je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, a Gradska skupština je 22. veljače trebala tu odluku usvojiti. Komisija za zajednička lovišta, kojoj je na čelu Marin Tomaić, podnijela je zahtjev za širenje lovnog područja na obale Save, a kao razlog su naveli navodno povećanje broja lisica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:10