PRAZNA OBEĆANJA

Mrak Taritaš: ‘Obnove neće biti, a Paladina je samo izlazna strategija za Plenkovića i HDZ‘

Jedino čime će se Vlada do kraja mandata baviti je pokušati umanjiti štetu za HDZ i Plenkovića, izjavila je

Anka Mrak Taritaš

 Damjan Tadic/CROPIX

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš ocijenila je u petak da neće biti ništa od obnove nakon potresa u Zagrebu i na Baniji, a za novog ministra graditeljstva Ivana Paladinu rekla je da je "tragična izlazna strategija" za premijera Andreja Plenkovića i HDZ.

"Novi ministar je zapravo tragična 'izlazna strategija' - obnove nema niti će je biti, a jedino čime će se Vlada do kraja mandata baviti je pokušati umanjiti štetu za HDZ i Plenkovića", priopćila je Mrak Taritaš.

Istaknula je da se i nakon 25 mjeseci od potresa u Zagrebu te 16 mjeseci od potresa na Baniji i dalje od premijera i ministra slušaju samo prazne priče, bez ikakve ideje i konkretnog, provedivog plana obnove.

U to je javnost, navela je, uvjerilo i nedavno obraćanje Paladine koji je nastavio "u tonu svojih prethodnika" davati tek opći pregled stanja, uz konstataciju da se nije napravilo ništa.

"Osim što je njegova Vlada pokazala potpunu nesposobnost, nemar i zaprepašćujući nedostatak volje, premijer Plenković je cijelu priču o obnovi uspio uvaljati i u klasično HDZ-ovo korupcijsko blato", poručila je i dodala da je Paladinu "s tako velikim utezima" doveo samo da se "mora stalno baviti 'peglanjem' svog lika i djela, umjesto da se bavi onime čime bi trebao".

Mrak Taritaš pritom je Paladinu prozvala da za obnovu nema ni znanja niti ga to zanima.

"I zato je sad već potpuno jasno da je premijer Plenković ministra Paladinu doveo kako bi mogao reći da nije kriv nitko iz HDZ-a kad od obnove ne bude ništa", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:01