DAN NARCISA

Mrak Taritaš: ‘Zagreb treba više ulagati u prevenciju i rano otkrivanje raka dojke‘

Treba se više angažirati i u pružanju potpore oboljelim ženama, posebno u suradnji s udrugama koje već dugi niz godina rade taj posao
Anka Mrak Taritaš
 Goran Mehkek/Cropix

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš upozorila je u subotu povodom Međunarodnog dana narcisa, na potrebu da Grad Zagreb više ulaže u program prevencije i ranog otkrivanje raka dojke.

U priopćenju je naglasila da je uz to, potrebno proširiti mobilni program koji grad provodi i na žene mlađe od 40 godina, kod kojih za to postoji potreba, te nuditi i drugu dijagnostiku, osim mamografije.

Mrak Taritaš smatra i da "puno više treba raditi i na komunikaciji, tako da što više žena sazna za gradske programe i iskoristi ih, posebno sada, kada se svi dijagnostički pregledi smanjuju na minimum zbog epidemije koronavirusa".

Dodaje da se Grad Zagreb može više angažirati i kad je u pitanju pružanje potpore oboljelim ženama, posebno u suradnji s udrugama koje već dugi niz godina rade taj posao i provode projekte, poput besplatnog prijevoza na kemoterapiju, pomoći u kući i psihološke pomoći oboljelim ženama i njihovim obiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 06:10