AFERA HEP-TLM

Mravak i Koštan zanijekali optužbe, ostaju u pritvoru mjesec dana

 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i bivši direktor TLM-a Ivan Koštan ostaju u istražnom zatvoru barem mjesec dana.

Odlučila je tako sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić prihvativši prijedlog USKOK-a kako postoji opasnost da bi dvojica osumnjičenih mogla utjecati na svjedoke. Mravku, koji još uvijek radi kao savjetnik u HEP-u, istražni je zatvor određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Njegov branitelj, odvjetnik Ante Madunić najavio je da će se žaliti na tu odluku.

Mravak i Koštan ispitani su u petak navečer i subotu ujutro u sjedištu USKOK-a. Kako neslužbeno doznajemo, obojica su iznijeli opsežne obrane poričući da su svojim radnjama vezano za trgovinu strujom između HEP-a i TLM-a počinili bilo kakvu zloupotrebu.

Prvoosumnjičeni Damir Polančec, koji je u već istražnom zatvoru zbog slučaja Podravka, za sada nije ispitan. USKOK ga može ispitati već sljedećeg tjedna, ali to može ostaviti i za kraj istrage.

Osim Polančeca kao potpredsjednika Vlade i dvojice uhićenih direktora, USKOK u svom istražnom nalogu, kako neslužbeno doznajemo, navodi i druge “za sada nepoznate počinitelje”, koji su sudjelovali u inkriminiranim zloupotrebama teškima 600 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:32