MITO I KORUPCIJA

Mravak ispitan, a Ćubeliću, Bušiću i Matiću određen jednomjesečni pritvor

Nakon što su u prostorijama USKOK-a ispitani bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak, direktor HEP Proizvodnje Petar Ćubelić te predsjednik Nadzornog odbora i šef Uprave zagrebačke tvrtke Monting PIM Ljubo Bušić i Ante Matić zbog sumnje da su počinili više zloupotreba položaja te davanja i primanja mita, nadležnoj sutkinji u istrazi Županijskoga suda predloženo je da im odredi jednomjesečni istražni zatvor.

To se naravno ne odnosi na Ivana Mravka koji je ranije pritvoren u aferi oko ugovaranja jeftine struje za šibenski TLM, odnosno Aluminij Mostar.

Sutkinja Jadranka Mandušićna na održanom ročištu saslušala je argumente zastupnika optužbe i obrane, te donijela odluku o istražnom zatvoru u trajanju od mjesec dana.

Podsjetimo, Mravka se tereti da je zajedno s Ćubelićem namjestio natječan za radove u termoelektrani Sisak za tvrtku Monting i njezine partnere, pri čemu je sa suosumnjičenim šefovima tog poduzeća dogovorio sklapanje aneksa ugovora štetnih za HEP, dok je zato od njih trebao dobiti 'proviziju' od dva milijuna eura.

U drugom poslu, vezanom za radove na zagrebačkoj Toplani, spomenuti dvojac, kako ih se tereti, sklopio je takav aneks postojećem ugovoru s istim izvođačima, od kojih su zauzvrat dobili 700.000 kuna mita, a još 300.000 nisu preuzeli jer je Mravak smjenjen, a potom i uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:05