'NAPISAN ZBRDA-ZDOLA'

Mrsić: Predloženi Statut SDP-a štiti predsjednika kao ličkog medvjeda

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - U stanci sjednice Glavnog odbora SDP-a u subotu jedan od istaknutijih kritičara predsjednika stranke Davora Bernardića, saborski zastupnik Mirando Mrsić kritizirao je prijedlog stranačkih dokumenata o kojima to tijelo raspravlja, ocjenivši da će dobiti Statut "koji čuva predsjednika SDP-a tu na Ibleru da bude zaštićen kao lički medvjed".

"Nadam se da će Glavni odbor SDP-a poslušati apel nekih od nas da se prijedlozi Programa i Statuta vrate članovima stranke, budući da sve djeluje vrlo nepripremljeno, a članstvo ima što reći o tim dokumentima. Unutarstranačka rasprava iznjedrila bi puno bolje dokumente od ovih koje su predsjednik i Predsjedništvo predložili. Takve dokumente SDP ne zaslužuje, jer je riječ o prijedlogu za jednu osobu, predsjednika stranke, a ne za sve članove", izjavio je Mrsić.

"Očekivali smo moderan Statut koji bi pokazao gdje SDP treba biti u budućnosti, a ostaviti prošlost iza sebe, a dobili smo Statut koji čuva predsjednika da tu na Ibleru bude zaštićen kao lički medvjed. Jer, ako u Statutu nemate odredbu da nakon parlamentarnih izbora nemate odredbu da se moraju održati unutarstranački izbori, onda je jasno da on može ostati sve te četiri godine, bez obzira na to je li dobio izbore ili ne, jer nema obavezu obavezu raspisivanja unutarstranačkih izbora", upozorio je.

Smatra da je "i Program dokument koji SDP ne zaslužuje jer je napisan zbrda-zdola i u njemu se ne vidi što SDP nudi građanima Hrvatske i kako društvo treba izgledati pod vodstvom SDP-a".

Mrsić je također kazao kako ne zna hoće li se stranačka konvencija u ožujku pretvoriti u izbornu, ali naglasio je da "i predsjednik i Predsjedništvo moraju podnijeti izvješće o onome što se događalo posljednjih godinu dana gdje SDP ne stoji dobro".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 15:09