PREDSJEDNIK STRANKE DEMOKRATI

Mrsić Škorino davanje podrške znanstvenicima koji istražuju 'pravu istinu' o Jasenovcu nazvao vrijeđanjem zdravog razuma i povijesnih činjenica

Mirando Mrsić
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je Domovinski pokret Miroslava Škore u povodu komemoracije u Jasenovcu poručio da podržava znanstvenike koji istražuju "pravu istinu" o tamošnjem logoru, predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić ocijenio je da Škoro vrijeđa zdrav razum i povijesne činjenice.

"Danas se navršava 75 godina od proboja iz ustaškog logora Jasenovac, logora koji je usmrtio preko 83.000 žrtava koje su ubijene samo zato što su bile druge i drugačije. Pozivanje Miroslava Škore, Suverenista i ostalih tvrdih desničara da se sazna 'prava istina' vrijeđanje je zdravog razuma i povijesnih činjenica", navodi se u priopćenju Demokrata.

Što se tiče Škorinog pozivanja na Tuđmana koji je "zbog hrabrosti da preispituje tu temu završio u zatvoru", Mrsić podsjeća da je Tuđman pripadao antifašističkom pokretu i znao je koliko je zlo napravljeno u Jasenovcu.

"Skrivajući se iza Tuđmana, Škoro namjerno izostavlja činjenicu da je Hrvatska nastala na antifašističkom pokretu i da su nam međunarodne granice početkom 90. potvrđene takve kakve su izborene u NOB-u", napisao je Mrsić u odgovoru Domovinskom pokretu.

Upravo zahvaljujući antifašističkom pokretu s Hrvatske nije potrebno skidati nikakvu ljagu, jer je prije 75 godina antifašistički pokret pobijedio nad zlom koje je odgovorno za ubojstvo preko 83.000 nevinih u Jasenovcu, a ne smije se zaboraviti ni Danicu, Pag, Molat, Rab i ostale logore.

"Mi pripadamo pobjednicima i to u našem Ustavu jasno piše. Zato osuđujem ovo ljigavo dodvoravanje Miroslava Škore krajnjoj desnici koja pod izlikom 'prave istine' želi prekopavati Jasenovac nadajući se da je Sava odnosila žrtve Jasenovca uzvodno, kao u dokumentarcu Jakova Sedlara", poručuje Mrsić u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:54