OBJAVLJEN NATJEČAJ

MUP kupuje 20 novih presretača vrijednih 10,5 milijuna kuna, evo što se traži od opreme

Od posebne opreme koju moraju imati policijske jurilice traži se da stražnja bočna i vjetrobransko staklo budu zamračeni

Ilustracija, policijski presretač

 Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Kao što je to bilo i najavljeno, policija je oglasila javnu nabavu za 20 novih presretača koji su bez PDV-a vrijedni 10,56 milijuna kuna.

Nova vozila trebala bi biti isporučena u roku od 330 dana od potpisivanja ugovora. Prema specifikacijama policija traži 13 presretača koja imaju ugrađeni novi digitalni uređaj (bez ANPR i Wi-Fi-ija), pet presretača s novim digitalnim uređajem (ANPR, Wi-Fi i ostalim) te dva sa starim digitalnim uređajem (starom kamerom).

Od posebne opreme se traži da stražnja bočna i stražnje vjetrobransko staklo budu zamračena. Tražena dužina vozila minimalno je 4700 mm, međuosovinski razmak minimalno 2850 mm, visina vozila 1450 mm, te zapreminu prtljažnika 480 litara.

Rok isporuke je 330 dana od potpisa ugovora, a prispjele ponude bit će otvorene 9. rujna. Posljednja velika nabavka presretača bila je prije pet godina kada je za 24 vozila plaćeno 10,1 milijuna kuna bez PDV-a. MUP je nedavno nabavio 522 novih Škoda Octavija koji će se zamijeniti dosadašnja policijska vozila, a očekuje se i nabava novih policijskih brodova i presretača te dva višenamjenskih helikoptera.

Nabavu presretača ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je još 6. svibnja na primopredaji 31 policijskog motocikla marke BMW nabavljenih putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa po cijeni od 5,7 milijuna kuna. -

Puno smo uložili, a s tim entuzijazmom idemo u opremanje hrvatske policije koja je po svojim rezultatima u samom vrhu europskih policija. Hrvatska policija pritom mora biti pri vrhu i u opremi kojom podižemo profesionalni, ali i životni standard - rekao je Božinović. U pravilu, dosad su se za presretače koristili modeli Audija, BMW-a, Škode Superb i Mercedesi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:39