COVID REDARI

MUP mobilizirao pripadnike Civilne zaštite: ‘Točno je, oni će nadzirati provođenje mjera‘

Jučer smo mobilizirali pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku, kaže Trut
Damir Trut
 Bruno Konjevic/Cropix

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut za RTL je potvrdio da Ministarstvo mobilizira pripadnike Civilne zaštite Grada Zagreba u borbi protiv koronavirusa.

Od izvora bliskog CZ-u Grada Zagreba procurila je informacija da su dobili naloge za mobilizaciju jer navodno pri Ministarstvu nemaju svoje pripadnike.

Mobilizacija bi ,kako se navodi se u nalogu, trajala do opoziva, a osoba koja je na nju pozvana trebala bi vršiti funkciju Covid redara.

Nalog je potpisao Trut, a za RTL je potvrdio i da se mobilizacija zaista provodi i to ne samo u Zagrebu.

"Jučer smo mobilizirali pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku, a zadaća će im biti da nadziru provođenje mjera koje je izdao Stožer", kazao je Trut.

Tako bi mobilizirani pripadnici CZ-a trebali provoditi nadzor u shopping centrima, kafićima, možebitno i na tržnicama i u tramvajima, dakle u svim sferama u kojima od ponoći vrijede strože mjere.

"Obilazit će, nadzirati i upozoravati, dakle sve ono što Civilna zaštita i radi proteklih osam mjeseci. Trenutno ih je 77", kaže Trut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:43