TRAŽE NOVI KADAR

MUP objavio natječaj za prijam u državnu službu, pogledajte koga traže

Danas objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno

Prijam u službu predviđen je u 19 policijskih uprava i u sjedištu MUP-a u Zagrebu

 Marko Todorov/Cropix

Ministarstvo unutarnjih poslova u srijedu je objavilo prvi dio natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme, a na koje se ravnopravno s ostalim kandidatima mogu prijaviti i osobe s invaliditetom.

Prijam u službu predviđen je u 19 policijskih uprava i u sjedištu MUP-a u Zagrebu.

Danas objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno - 137 radnih mjesta za državne službenike te dva radna mjesta za policijske službenike.

Od sada raspisanih 127 radnih mjesta, njih 107 je u 19 policijskih uprava diljem Hrvatske, dok je 20 radnih mjesta u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu. Čak 120 radnih mjesta je na neodređeno vrijeme, dok ih je sedam na određeno, izvijestili su iz MUP-a.

Sve zainteresirane osobe - kandidate i kandidatkinje - pozvali su da se detaljno upoznaju s uvjetima iz natječaja.

Najveći broj radnih mjesta odnosi se na liniju rada upravnih poslova budući da je u proteklom razdoblju povećan opseg posla na područjima rada kao što su prijavništvo i osobne isprave te statusna pitanja stranaca i radne i boravišne dozvole za strance.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta mogu se podnijeti u roku od osam dana, dakle do 1. prosinca, a iznimka u rokovima je natječaj za prijam u Policijsku upravu istarsku na određeno vrijeme gdje je rok za podnošenje prijava do 30. studenog, priopćeno je, uz ostalo, iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 15:36