PONIŠTENO!

MUP odustao od nabavke charter leta za petero Egipćana, došlo je do velikog zaokreta u priči!

Danas je ipak poništena ova javna nabava koja je trebala koštati preko 300 tisuća kuna
Airplane silhouette landing in Cairo, Egypt. City arrival with airport direction signboard and sunset in background. Trip and transportation concept 3d illustration.,Image: 508169697, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Skorzewiak/Alamy/Alamy/Profimedia
 Skorzewiak/Alamy/Alamy/Profimedia

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova prošlog tjedna raspisalo natječaj za nabavku usluga charter leta kako bi nazad u Egipat moglo poslati petoricu Egipćana koji su nelegalno ušli u Hrvatsku, danas je ipak poništena ova javna nabava koja je trebala koštati preko 300 tisuća kuna.

Kako stoji u objašnjenju, do leta neće doći iz razloga što su Egipćani "izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj zbog čega do okončanja azilnog postupka niti ne mogu biti vraćeni kućama".

Sporni državljani Arapske republike Egipat u našu su zemlju ušli nelegalno i bez dokumenata, a iz MUP-a su prošli tjedan pojasnili kako su se odlučili na nabavku charter leta iz razloga što je, uslijed pandemije, smanjen broj komercijalnih letova prema Egiptu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:03