StoryEditor
NALAZI KRVI

MUP SE OGLASIO O REZULTATIMA VJEŠTAČENJA TROSTRUKOG UBOJICE 'Laička intrepretacija da je Zavadlav bio na metadonima ne odgovara stručnom nalazu'

 
Filip Zavadlav (gore lijevo)
 Vojko Bašić / CROPIX, Facebook

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u srijedu je objavilo da "laička interpretacija" u medijima koji su objavili da je trostruki spitski ubojica Filip Zavadlav u vrijeme zločina bio pod utjecajem metadona ne odgovara stručnom nalazu.

Na svom Twitter profilu MUP je u srijedu objavio da je Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić nalaz toksikološkog vještačenja 10. veljače dostavio samo splitskom Županijskom državnom odvjetništvu.

 

U objavi ističu da laička interpretacija u medijima ne odgovaraju stručnom nalazu i mišljenju vještaka.

Prema neslužbenim informacijama u medijima nalazi Zavadlavove krvi otkrili su različite supstance i metadon kojega za odvikavanje od narkotika i smirivanje boli koriste ovisnici.

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić rekao je kako ni on još nije dobio nalaze koji će biti važan za daljnji tijek psihijatrijsko-psihološkog vještačenja što se još uvijek provodi u psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Filip Zavadlav je 11. siječnja iz automatske puške na Radunici i u Radmilovićevoj ulici sa 36 metaka ubio trojicu mladića koji su se nalazili na dva motora.

Tom prilikom su na mjestu zločina ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), dok je Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Navodni povod tog nezapamćenog trostrukog ubojstva na splitskim ulicama bila je osveta zbog iznuda, prijetnji te fizičkih napada na njegovog mlađeg brata Stanislava, ali i na njega osobno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 11:07