NA POTEZU JE DORH

MUP: Unutarnja kontrola nije potvrdila Polančecove optužbe na račun Grbića!

Rezultati sedmodnevnog nadzora proslijeđeni su Državnom odvjetništvu koje može donijeti odluku na temelju nalaza policije ili zatražiti dodatne radnje.
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Unutarnjim nadzorom u Ravnateljstvu policije nisu utvrđene čvrste okolnosti kojima bi se mogle potvrditi optužbe bivšeg potpredsjednika vlade i prvooptuženoga u aferi s Podravkom Damira Polančeca na račun glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića , izjavio je Krunoslav Borovec, glasnogovrnik MUP-a.

Borovec tvrdi da su rezultati sedmodnevnog nadzora proslijeđeni Državnom odvjetništvu RH koje može donijeti odluku na temelju nalaza policije ili zatražiti provođenje dodatnih radnji.

Dodao je da je tijekom unutarnjeg nadzora obavljeno više obavijesnih razgovora, među ostalim, i s glavnim ravnateljem policije te da su službenici unutarnje kontrole pregledali dokumentaciju te provjerili korespodenciju i službene bilješke.

Damir Polančec, prvooptuženi u aferi Spice, velikom korupcijskom slučaju čiji je sudski rasplet započeo u ponedjeljak, nedavno je javno, u uredu svog odvjetnika Ante Nobila, optužio Grbića da je, između ostalog, poticao na pisanje anonimnih prijava protiv oporbenih političara. Grbić je sve optužbe odbacio. Prije toga je Grbića SDP-ov zastupnik Slavko Linić optužio da je autor anonimne prijave protiv njega u kojoj ga se sumnjiči za navodni nestanak 800.000 maraka namijenjenih nabavi oružja 1991.

Nakon tih javno iznesenih optužbi predsjednik Ivo Josipović zatražio je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, a jedan od zaključaka sjednice bio je nalog mjerodavnim tijelima da provjere navodne zloporabe kaznenopravnog sustava i o tome izvijeste VNS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:18