101 PROMETNA NESREĆA

MUP: Za vikend troje mrtvih na cestama, policija nastavlja s pojačanim nadzorom

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama zabilježena je 101 prometna nesreća sa nastradalim osobama, a u tri nesreće smrtno su stradale tri osobe, dok je jedna teško ozlijeđena, izvijestio je MUP u ponedjeljak.

U ostalim nesrećama ozlijeđena je 121 osoba, ističu u MUP-u, dodajući da zbog crnih brojki nastavljaju “poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu”.

U cijeloj Hrvatskoj policija je za vikend utvrdila 3.616 prometnih prekršaja, od čega čak 1.567 prekršaja prekomjerne brzine, 466 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 251 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela. Čak 316 osoba vozilo je pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija zabilježena je na osječko-baranjskom području gdje je vozaču izmjereno 3,39 g/kg alkohola.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, njih 48, a najmanje, tek jedan, na ličko-senjskom području.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka sa 203 takvih prekršaja, dok je najmanje utvrđeno u PU ličko-senjskoj, 14 prekršaja. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU splitsko - dalmatinske, njih 82. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU istarske i zagrebačke, po 39, kažu u MUP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 14:55