JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU

Muškarac iz Rakovice krenuo u lov na divlje svinje, nije ni slutio da će 'sudariti' s velikom zvijeri, uslijedila je borba na život i smrt!

Ilustracija
 REUTERS/CROPIX

U subotu je skupina lovaca otišla u lov na divlje svinje u lovištu Bukovača, između Ogulina i Vrbovskog, a među njima je bio i 60-godišnjak. Dok su tražili divlje svinje, odjednom se, kao grom iz vedra neba, pred njim stvorila medvjedica i to s mladunčetom. Lovac se tako našao između medvjedića i njegove razjarene mame koja je upravo lovca doživjela kao opasnost za svoje mlado.

Mama medvjedica nije čekala ni trenutka i krenula je na lovca, zamahnuvši šapom prema njemu, a onda ga je i ugrizla. Počela je žestoka borba lovca i medvjedice u kojoj je on čak uspio ispaliti i dva metka u životinju. Nesretna medvjedica je uginula, a njeno mlado pobjeglo u šumu, dok je lovac otpremljen u karlovačku bolnicu. Tamo su mu liječnici sanirali ozljede ruke i noge na kojima su bili vidljivi tragovi medvjeđeg napada, a pacijent se dobro oporavlja i, kako kaže, ne želi medijsku pozornost.

– Liječimo pacijenta kojeg je napao medvjed. Ozljede su lake, pacijent se dobro oporavlja i mislim da će uskoro ići kući, potvrdio je za Radio Mrežnicu dr. Petar Milošević.

Tijelo medvjedice odvezeno je u Zagreb na daljnja ispitivanja, odnosno provjeru je li medvjedica bila bijesna, s obzirom da je lovca i ugrizla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:11