POLICIJA SVE ISTRAŽUJE

Muškarac pratio djevojčicu kod škole u Puli: ‘Zgrabio ju je za kapuljaču, ali se otrgnula, udarila ga i pobjegla‘

Incident je prijavljen policiji, a ravnateljica poziva roditelje da upozore djecu na moguću opasnost

Osnovna škola Kaštanjer, Ilustrativna fotografija

 Goran Sebelic/Cropix/Cropix

Na službenim stranicama Osnovne škole danas je osvanula uznemirujuća poruka ravnateljice Nade Crnković koja je objavila da se dogodio "incident praćenja, uznemiravanja i napada na učenicu njihove škole na putu od škole prema kući", objavio je Glasi Istre.

Ravnateljica je objavila da je o svemu obaviještena policija te je apelirala na rodItelje da porazgovaraju sa svojom djecom i kažu im da se kući trebaju vraćati u grupama te da ne trebaju razgovarati s nepoznatim osobama.

Kako je ravnateljica objasnila za Glas Istre, incident se dogodio prošli tjedan, kada je učenica iz viših razreda doživjela neugodnu situaciju, odnosno napad od strane nepoznate muške osobe srednjih godina.

Prema njezinim riječima, dok se vraćala iz škole u popodnevnim satima, muškarac ju je pratio u jednoj od sporednih ulica između Rakovčeve i Stankovićeve ulice. Kontakt se dogodio kada ju je uhvatio za kapuljaču, ali se djevojčica uspjela otrgnuti i potrčati natrag prema školi i alarmirati nastavnika i roditelje.

Iz PU istarske su potvrdili da su upoznati s ovim incidetnom, no kažu kako zasad nisu pronašli nikoga tko bi odgovarao danom opisu.

- 25. siječnja oko 13.30 sati zaprimili smo dojavu da je nepoznati muškarac nedaleko škole na Kaštanjeru neko vrijeme hodao iza djeteta, nakon čega je uhvatio dijete za kapuljaču, no ono ga je udarilo i pobjeglo prema školi. Policijski službenici su odmah po dojavi izašli na teren, no obilaskom područja oko škole nije zatečena osoba koja bi odgovarala danom opisu. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja i redovito obilaziti područja oko svih škola na području Pule u cilju preveniranja protupravnih ponašanja i povećanja sigurnosti djece, kažu iz Policijske uprave istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:25