NOVE INFORMACIJE

MUŠKARAC U DUBROVNIKU PREVENTIVNO STAVLJEN U IZOLACIJU ZBOG SUMNJE NA KORONAVIRUS 'Nemoguće je da netko zaražen kad tad ne uđe u Hrvatsku'

 
 CROPIX

Voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a Bernard Kaić izvijestio je javnost o najnovijim informacijama vezanim uz epidemiju koronavirusa te je istaknuo da zasada postoje dva pacijenta sa sumnjom na zarazu u Vinkovcima, a njihovi nalazi očekuju se vrlo brzo, piše Dnevnik.hr.

Kaić je kazao i da je uzorak jednog oboljelog iz Dubrovnika poslan, no da nisu utvrđeni kriteriji za postavljanje sumnje te se još ne zna ni hoće li uzorak biti testiran.

"Bolestan je, ali nije bio u Kini. Odluku su donijeli kliničari koji liječe pacijenta. Ponekad ljudi žele biti sigurni i ako postoji strah, rade pretrage i kada na treba. U Hrvatskoj trenutno nema novih sumnji na koronavirus", rekao je Kaić.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik, jedan je muškarac preventivno stavljen u izolaciju, a u Hrvatsku je doputovao iz Tajlanda i ima simptome koji podsjećaju na simptome korone.

Kaić je potvrdio i kako su dvije turistice iz Kine koje su se ukrcale u Ljubljani u bus i preko Bregane ušle u Hrvatsku zdrave, ali pod nadzorom te da se i dalje nalaze u Hrvatskoj.

Po pitanju turista iz Hong Konga koji su jučer ušli u Hrvatsku, Kaić je rekako kako to nema veze jer Hong Kong ne ulazi u skupinu rizičnih. Tvrdi kako ima razloga za brigu, ali ne i za paniku.

"Da nema razloga za brigu, ne bi se pokretali cijeli mehanizmi. Ako se vrlo brzo ne zaustavi širenje u Kini, nemoguće je da netko zaražen kad tad ne dođe iz Kine u Hrvatsku", kazao je Kaić, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:20