EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

MVEP IMA PORUKU ZA HRVATE KOJI ŽIVE IZVAN DOMOVINE 'Do daljnjega odgodite putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna'

 Goran Šebelić / CROPIX

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozvalo je u petak hrvatske državljane koji žive izvan zemlje da do daljnjega odgode putovanja u Hrvatsku koja nisu nužna, zbog pandemije koronavirusa.

"S obzirom na epidemiju koronavirusa, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna", kaže se u priopćenju MVEP-a.

Savjetuje se svim hrvatskim državljanima koji ne moraju nužno dolaziti u RH da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Ministarstvo je poziv objavilo uoči uskrsnih blagdana, kada hrvatski državljani koji žive i rade u drugim zemljama u velikom broju obično dolaze u Hrvatsku.

"Ističemo kako svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade", naglašava se u priopćenju.

Ministarstvo također upozorava i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one koji ulaze na njezin teritorij iz iz drugih zemalja, odnosno 14 dana karantene ili samoizolacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 13:59