REAKCIJA MINISTARSTVA

MVEP: ‘Karijerni put Ilije Želalića nema nikakve veze sa Zvonimirom Frka-Petešićem‘

‘Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika‘, reklo je Ministarstvo vanjskih poslova

Ilija Želaić i Zvonimir Frka-Petešić

 Facebook, Cropix

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske oglasilo se o odnosu premijerovog savjetnika Zvonimira Frke-Petešića i Ilije Želalića, izvanrednog veleposlanika Hrvatske u Alžiru, javlja N1 televizija.

O navodima da je obitelj Frke-Petešića bila prijavljena u stanu supruge Ilije Želalića, koji je kasnije imenovan na poziciju izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Alžiru, oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

- Slijedom pojave netočnih natpisa u medijima vezano uz karijerni put g. Ilije Želalića, napominjemo kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom g. Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frkom-Petešićem. Veleposlanik RH u Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici Ilija Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. godine u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika, a između ostalog obnašao je i dužnost Generalnog konzula u Los Angelesu od 2010. do 2013. godine. Veleposlanik Želalić karijerni je diplomat u Službi vanjskih poslova, a od strane MVEP-a za veleposlanika u Alžiru predložen je 2018. godine u redovnom postupku, u kojem ni na koji način nije sudjelovao g. Frka-Petešić - stoji u priopćenju Ministarstva.

Isto je danas komentirao i premijer Andrej Plenković koje je rekao da, koliko on zna, Frka Petešić nije imao veze s imenovanjem.

- Koliko se ja sjećam, on radi u Ministarstvu vanjskih poslova možda čak i duže nego ja, 1993. ili 1994. godine. Njegova karijera nema apsolutno nikakve veze sa (Zvonimirom Frka-Petešićem) - rekao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2023 21:07