KAZNENA PRIJAVA

MVEP o optužbama protiv Vidović Mesarek: ‘Tvrdnje Udruge Franak o lažnom iskazu su neistinite‘

U Udruzi Franak tvrde da je zastupnica pri Sudu EU dala lažni iskaz u vezi konverzije kredita u ‘švicarcima‘ te su podnijeli kaznenu prijavu

Zdenko Lucić

 Željko Puhovski/Cropix

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova u ponedjeljak su snažno odbacili kao neistinite tvrdnje Udruge Franak, da je zastupnica Republike Hrvatske pri Sudu EU dala lažni iskaz, a vezano za konverziju kredita u švicarskim francima u kredite u euru.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) snažno odbacuje neistinite tvrdnje da je zastupnica Republike Hrvatske pri sudu Europske unije dala lažni iskaz. Stajalište izneseno pred Sudom EU izrađeno je od strane nadležnog tijela i usvojeno u okviru redovite procedure", izjavio je popodne novinarima državni tajnik Ministarstva Zdenko Lucić.

Državni tajnik MVEP istaknuo je u reakciji Ministarstva kako je "stajalište i u skladu s argumentima kojima Vlada RH odbija dovođenje u pitanje ustavnosti Zakona, a potom i usklađenosti s pravom Europske unije".

Koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak Goran Aleksić ustvrdio je ranije danas na konferenciji za novinare u Zagrebu da je "agentica Vlade na Sudu EU Gordana Vidović Mesarek dala niz lažnih iskaza, koji nemaju utemeljenje ni u Zakonu o konverziji niti u činjenično-pravnoj situaciji koja je bila aktualna u vrijeme konverzije" i tako nanijela štetu potrošačima koji su konvertirali svoje kredite.

Aleksić je rekao i da je Udruga Franak podnijela kaznenu prijavu protiv Vidović Mesarek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 09:49