NACIONALNA RAZINA

N1 traži natječaj za zemaljsku frekvenciju: ‘Ovo je logičan korak, gledatelji su nas prepoznali‘

Naglašavaju da je N1 televizija najgledaniji televizijski kanal na cijelom danu od svih nezemaljskih televizijskih kanala.
Tihomir Ladišić
 Marko Todorov/Cropix

Direktor Adria Newsa Tihomir Ladišić poslao je danas Agenciji za elektroničke medije iskaz interesa za raspisivanje natječaja o dodjeli slobodnih zemaljskih (FTA) frekvencija.

Naime, nakon što je operater A1 29. ožujka izbacio iz svoje ponude N1 televiziju, a slično bi mogao, kako se govori, napraviti i Hrvatski telekom na svojoj platformi MAXtv, televizija N1 želi postati nakladnik televizije na državnoj razini u slobodnom zemaljskom prijemu.

U nastavku prenosimo dopis koji su Agenciji poslali s televizije N1.

“Mi, ADRIA NEWS d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, kao društvo sa značajnim iskustvom u proizvodnji medijskih sadržaja i programa za potrebe pružatelja medijske usluge TV N1, zainteresirani smo za to da u budućnosti postanemo nakladnik televizije na državnoj razini u slobodnom zemaljskom prijemu.

Kao što Vam je poznato, medijska usluga TV N1 pokrenuta je u listopadu 2014. godine, a u produkciji programa sudjeluje preko 150 profesionalnih televizijskih i web novinara koji proizvode vijesti, informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj. Zahvaljujući profesionalnom timu novinara i urednika i uz pomoć napredne digitalne tehnologije, N1 pruža točne i pravovremene informacije s lica mjesta.

Navedeni dugogodišnji trud i predanost prepoznati su kod gledatelja Republike Hrvatske, a i šire, te se kao logičan korak nameće i potreba za daljnjim razvojem putem dodjele zemaljske frekvencije na teritoriju Republike Hrvatske.

Rezultati gledanosti TV N1 mjere se u sustavima AGB Nielsena te AdScannera i Hrvatskog telekoma koji su redovno dostupni na web stranicama Agencije za elektroničke medije (AEM). Prema tim mjerenjima, N1 televizija najgledaniji je televizijski kanal na cijelom danu od svih nezemaljskih televizijskih kanala.

Slijedom navedenog, a posebno imajući u vidu bogato iskustvo u proizvodnji programa i velikom broju profesionalaca koji u tome sudjeluju, te potrebu da od produkcijskog centra postanemo pružatelj medijske usluge punog kapaciteta, uz prethodno ispunjavanje svih uvjeta koji su propisani važećim zakonodavstvom, ovim putem iskazujemo interes za slobodne zemaljske FTA (Free-to-air, nekodirano zemaljsko odašiljanje) frekvencije za teritorij Republike Hrvatske te Vas pozivamo da sukladno čl. 72. Zakona o elektroničkim medijima (dalje u tekstu: ZEM) provedete pripremne radnje za natječaj za dodjelu koncesije te da sukladno čl. 73. ZEM-a objavite obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija na tehničkoj podlozi koju utvrđuje Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

Nakon provedenih radnji kako je gore navedeno, ljubazno molimo da nas povratno obavijestite o učinjenom kako bismo pravovremeno i sukladno čl. 53. st. 5 dostavili našu Ponudu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. siječanj 2023 18:11