POBJEDNIK JE ALEN FILIPOVIĆ GRČIĆ

Na Alci po prvi puta i turski veleposlanik! Josipović: 'Drago mi je da se prihvaćaju pozitivne poruke'

 Nikša Stipaničev/CROPIX

18:53 Nakon pripetavanja u kojem su sudjelovali alkarai Dušan Ivandić i Alen Filipović Grčić. Pobjednik ovogodišnje sinjske Alke je Alen Filipović Grčić koji je pogodio dva punta.

18:09 Na kraju druge trke dva su alkara izjednačena po broju punata, Ivica Filipović Grčić i Dušan Ivandić. U obe su utrke pogodili sridu, tako da sada imaju šest punata.

Paul Vandoren stalni predstavnik EU u Hrvatskoj, prespavao je čitavu drugu trku iza Jadranke Kosor

Ipak treća utrka je još pred nama pa tek ostaje vidjeti tko će biti novi alkarski vojvoda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18:06 Turski veleposlanik u Hrvatskoj Burak Özügergin danas je u Sinju izjavio kako je zadovoljan što je nazočan na ovogodišnjoj Sinjskoj alci.

"Prošlost je prošlost. U današnje vrijeme smo vrlo bliski. Danas nisam tu zbog rata i vojske već zbog kulture. Zadovoljan sam što sam tu", kazao je turski veleposlanik nakon upita novinara kako se osjeća u Sinju s obzirom na daleku 1715. kad je bitka za grad Sinj završila porazom turske vojske.

Inače, u pozdravnoj riječi alkarskog vojvode Ante Vučića na početku današnje Alke okupljeni su najvećim pljeskom pozdravili upravo turskog veleposlanika. Vučić je istaknuo kako je to prvi put u 300 godina da je predstavnik Turske među Sinjanima.





U Sinju se pojavio i Zlatko Sudac

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17:01 NOVO Nakon himne i minute šutnje za poginule branitelje te obraćanja alkarskog vojvode Ante Vučića okupljenima prva od tri utrke trebala bi početi.

Svečani prijem u Alkarskim dvorima okupio je cijeli državni vrh. Pojavili su se predsjednik Ivo Josipović, premijer Z oran Milanović, prvi potpredsjednik Radimir Čačić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar rada i socijalne skrbi Mirando Mrsić, ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar uprave Arsen Bauk.

Među prisutnima bili su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan Splitsko - dalmatinski Ante Sanader, te Vladimir Šeks.

Na 297. Alci po prvi puta se pojavio turski veleposlanik Burak Özügergin.

'Drago mi je da se prihvaćaju pozitivne poruke koje šalje povijest, Turska je veliki prijatelj naše zemlje i zato je dobro što je njihov veleposlanik u Sinju, rekao je Josipović

Uputili su se prema trkalištu gdje uskoro počinje natjecanje kopljanika.

Za slavodobitnika Alke natjecat će se 16 kopljanika, umjesto njih 17 kako je prvotno odredio alkarski vojvoda Ante Vučić, budući da alkar Mladen Vučković neće trčati iz osobnih razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 08:07